boat

NATUREN OCH HAVET GÖR SIG STÄNDIGT PÅMINDA

Var passar det bättre att börja ett mer hållbart bostadsliv än på Tjörn? Havet skymtar i horisonten, det vackra kulturlandskapet präglar omgivningarna och naturliga strövområden väntar alldeles bakom knuten.

 

Tångeröd ligger på östsidan av ön, där närheten till Tjörnbroarna gör att det inte tar mer än 45 minuter att åka in till Göteborg och kommunikationerna på stora hela är utmärkta, vilket väderstreck man än vill bege sig åt.

SERVICE I HÖVIKSNÄS

omrade_karta

Häggvallsskolan, bibliotek, café, idrottshall

1 km

Ica Nära, pizzeria

1 km

Hamn, kommunal badplats

1 km

Förskola

50 m

Låg- och mellanstadieskola

800 m

Myggenäs, större matbutik, frisör, bank, gym, apotek, vårdcentral m.m.

5,5 km

Kållekärr, större matbutik, vårdcentral, butiker m.m.

6 km

Stenungssund, gymnasieskola, ishall, simhall

9 km

Göteborg

54 km

Offentlig och kommersiell service, turism

Tvärs över vägen från Tångereds ekoby ligger en förskola och skolor för alla grundskolebarn finns i området. Häggvallsskolan, som är högstadieskolan i området, har en stor idrottshall med plats för massor av aktiviteter.

 

I närområdet finns en mindre dagligvarubutik och en pizzeria, en större matbutik är på planeringsstadiet. Närmaste större dagligvarubutik ligger i Myggenäs centrum, där det även finns posthantering, frisör, bank, vårdcentral, apotek, gymanläggning, båtsportbutik med kajakuthyrning mm. Även i Kållekärr finns en hel del service, som vårdcentral, matbutik och andra butiker.

 

Till Stenungssund går det bra att cykla, gå eller ta buss om man inte vill köra bil. På Stenungstorg finns ett stort antal butiker, caféer och restauranger, bibliotek, bio och kulturhus. I denna 25 000-invånarstad finns även gymnasieskola med simhall och ishall samt träningsanläggningar. På hotellet Stenungsbaden finns fina spa- och träningsmöjligheter.

Lek och rekreation

Något av det bästa med Höviksnäs är att här finns en stor båthamn, flera badplatser och stora rekreationsområden. Ekobyn ligger omgärdad av natur, hästgårdar och hav med bad och båtliv. För den den sportintressarade finns fotbollsklubben Valla samt gymnastikhallen Sparbankshallen. I Myggenäs finns även Tjörns sjöscouter och ytterligare en hamn med marina.

Kommunikationer

Precis utanför Tångereds ekoby går en busslinje som tar dig till Stenungsund där du kan ansluta till tåg mot Göteborg. Med denna färdväg tar det en timme och tjugo minuter till Göteborg och en halvtimme till Stenungsund.
Från Häggvalledamm som ligger en kilometer från Tångereds ekoby, går busslinjen Tjörnexpressen som tar en knapp timme till Göteborg, en kvart till Stenungssund och tjugo minuter till Skärhamn.

 

Cykelbanorna är väl utbyggda på Tjörn och möjligheterna att uppleva fantastiska saker från cykelsadeln är oändliga. Det finns exempelvis cykelväg hela vägen från Höviksnäs till charmiga Skärhamn. Därifrån kan du även cykla vidare ut till några av Bohusläns finaste pärlor, som Klädesholmen, Åstol, Rönnäng och Dyrön. Andra bra cykelutflytsmål är Pilane skulpturpark och Kyrkesund.

 

Åker du bil tar det tio minuter till Stenungssund, en kvart till Skärhamn och fem minuter till Myggenäs eller Kållekärr. Ska du in till Göteborg är det smidigaste sättet att köra en kvart till Stora Höga och sedan ta tåget, som tar trettio minuter. Att ta bilen till Göteborg tar fyrtiofem minuter.

Bjurfors

 

För frågor och intresseanmälan gällande försäljningen av bostadsrätter vänligen kontakta:

 

SIGVARD EKBERG

 

E-POST:
[email protected]

 

TELEFON:
0731-51 15 04

 

 

ANETTE GRUNDITZ ERIXON

 

E-POST:
[email protected]

 

TELEFON:
0708-66 08 90

 

HEMSIDA:
www.bjurfors.se/glantan

Kontakta oss

 

Har du frågor gällande Tångeröds ekoby är du varmt välkommen att kontakta:

 

MAGNUS PETTERSSON

 

E-POST:
[email protected]

 

TELEFON:
031 – 380 20 42