bostad_titel

Hur vill du bo?

I Tångeröds ekoby kommer det att byggas ett femtiotal lägenheter; både hyresrätter och bostadsrätter. Lägenheterna kommer i första hand bli tvåor och treor, men vi kommer även bygga ett par finfina fyror.

bostader_kollage

Bostadsrätter

Den första etappen i ekobyn, BRF Ängshusen, stod inflyttad och klar våren 2018. BRF Änghusen utgörs av tre bostadshus som bildar gemensamma halvöppna gårdsrum mellan sig. Gårdarna ges en mjuk och blommig ängskaraktär med klippta delar för umgänge, lek och fruktträd. Mellan gavlarna står låga komplementbyggnader med framförliggande grusytor som fyller de praktiska behov som finns utöver det egna hemmet. Här kan de boende hitta plats att fixa med möbelbestyr, förvara saker, ladda elbil, plantera om blommor, tvätta cykeln eller njuta av trädgårdens möjligheter själv och tillsammans. Genom grusgångar och utblickar är gårdarna sammankopplade med de vida ängar som långsamt sluttar ner mot havet.

 

I hjärtat av varje lägenhet finns ett centralt rum för mat och umgänge, som vänder sig mot både öst och väst. Det öppna sambandet i lägenheterna ger kontakt med uteplatser och gårdsrummen på båda sidor om byggnaden. På övre plan ger en långsträckt entrébalkong plats att fånga lite sol, vädra mattor eller dricka en kopp kaffe. I alla lägenheter på övre plan är rummen för mat och umgänge öppna ända upp till nock och kryddas av ett litet loft med takljus.

 

Den andra etappen bostäder, BRF Gläntan, kommer snart ut till försäljning. Totalt uppförs 14 lägenheter, 2-4 r o k i storlekar mellan 52-83m2. Lägenheterna har antingen loft med takfönster och samt balkong i sydväst, eller om man bor i markplan, en generös egen uteplats i sydväst. BRF Gläntan planeras vara klara för inflyttning våren 2019. Vill ni veta mer om BRF Gläntan, kontakta [email protected] på Bjurfors eller använd formuläret längst ner på sidan.

 

Ladda ner informationsbroschyren om BRF Gläntan här >

Byggemenskaper

Mellan den 19 mars – 30 augusti 2018 tar vi in intresseanmälningar till deltagande i byggemenskapen Tångeröds Trädgårdar. I detta första skede sätter vi samman en grupp om 3-4 personer/hushåll. Om ni är två eller flera som ansöker som avser att bo i samma lägenhet, ansöker ni tillsammans. Tångeröds Fastighetsutveckling AB kommer sedan att utifrån dessa ansökningar sätta samman en grupp, vi räknar med att detta arbete är färdigt i början på september.

Om du har frågor, kontakta Tinna Harling på [email protected]

Ni kan även anmäla ert intresse senast 30/8 för att vara med nedan:

 


Anmälningsformulär

NAMN

E-POST

TELEFON

ÅLDER

YRKE

INTRESSEN

VARFÖR VILL DU BO I EN BYGGEMENSKAP?


Informationsbrev om Tångeröds trädgårdar (pdf-fil)

Hyresrätter

Sista etappen av Tångeröds ekoby är hyresrätterna. De första lägenheterna av detta slag förväntas preliminärt vara inflyttningsklara under 2020.

bostad_nere

Bjurfors

 

För frågor och intresseanmälan gällande försäljningen av bostadsrätter vänligen kontakta:

 

SIGVARD EKBERG

 

E-POST:
[email protected]

 

TELEFON:
0731-51 15 04

 

 

ANETTE GRUNDITZ ERIXON

 

E-POST:
[email protected]

 

TELEFON:
0708-66 08 90

 

HEMSIDA:
www.bjurfors.se/glantan

Kontakta oss

 

Har du frågor gällande Tångeröds ekoby är du varmt välkommen att kontakta:

 

MAGNUS PETTERSSON

 

E-POST:
[email protected]

 

TELEFON:
031 – 380 20 42