bostad_titel

Hur vill du bo?

I Tångeröds ekoby kommer det att byggas ett femtiotal lägenheter; både hyresrätter och bostadsrätter. Lägenheterna kommer i första hand bli tvåor och treor, men vi kommer även bygga ett par finfina fyror.

bostader_kollage

Bostadsrätter

Den första etappen i ekobyn, BRF Ängshusen, utgörs av tre bostadshus som bildar gemensamma halvöppna gårdsrum mellan sig. Gårdarna ges en mjuk och blommig ängskaraktär med klippta delar för umgänge, lek och fruktträd. Mellan gavlarna står låga komplementbyggnader med framförliggande grusytor som fyller de praktiska behov som finns utöver det egna hemmet. Här kan de boende hitta plats att fixa med möbelbestyr, förvara saker, ladda elbil, plantera om blommor, tvätta cykeln eller njuta av trädgårdens möjligheter själv och tillsammans. Genom grusgångar och utblickar är gårdarna sammankopplade med de vida ängar som långsamt sluttar ner mot havet.

 

I hjärtat av varje lägenhet finns ett centralt rum för mat och umgänge, som vänder sig mot både öst och väst. Det öppna sambandet i lägenheterna ger kontakt med uteplatser och gårdsrummen på båda sidor om byggnaden. På övre plan ger en långsträckt entrébalkong plats att fånga lite sol, vädra mattor eller dricka en kopp kaffe. I alla lägenheter på övre plan är rummen för mat och umgänge öppna ända upp till nock och kryddas av ett litet loft med takljus.

 

BRF Änghusen ligger nu ute till försäljning! Totalt uppförs det 16 lägenheter, 2-4 rok i storlekar mellan 52-87m2. Alla lägenheter har antingen loft med takfönster och entrébalkong, eller två egna uteplatser. Vill ni veta mer om BRF Ängshusen eller boka er för en lägenhet, kontakta ansvarig mäklare Louise Andersson på Fastighetsbyrån Tjörn, louise.andersson@fastighetsbyran.se

 

Ladda ner informationsbroschyren om BRF Ängshusen här >

Byggemenskaper

En byggemenskap innebär att ett antal privatpersoner tillsammans planerar för och låter bygga ett hus, i detta fall ett flerbostadshus. Att genomföra byggandet av sin bostad i form av en byggemenskap innebär en unik möjlighet att tillsammans med andra forma det egna boendet utifrån sina egna behov och önskemål.

 

En viktig poäng med byggemenskaper är att det är de som skall bo i huset som har makten över husets utformning och produktion, såväl som ansvar för drift- och underhållsfasen. I områden där bostäder har tillkommit som byggemenskaper ser man att de boende inte bara känner ett större ansvar för det egna boendet, de har också ofta ett mer långtgående engagemang för områdets utveckling som helhet.

 

Läs mer om byggemenskaper här >

Hyresrätter

Sista etappen av Tångeröds ekoby är hyresätterna. De första lägenheterna av detta slag förväntas preliminärt vara inflyttningsklara under 2019

bostad_nere

fast

 

För frågor och intresseanmälan gällande försäljningen av bostadsrätter vänligen kontakta:

 

LOUISE ANDERSSON

 

E-POST:
louise.andersson@fastighetsbyran.se 

 

TELEFON:
0304 – 668 440 / 0761 – 268 440

 

HEMSIDA:
www.fastighetsbyran.se

Kontakta oss

 

Har du frågor gällande Tångeröds ekoby är du varmt välkommen att kontakta:

 

MAGNUS PETTERSSON

 

E-POST:
magnus.pettersson@inobi.se

 

TELEFON:
031 – 380 20 42