bostad_titel

Hur vill du bo?

I Tångeröds ekoby kommer det att byggas ett femtiotal lägenheter; både hyresrätter och bostadsrätter. Lägenheterna kommer i första hand bli tvåor och treor, men vi kommer även bygga ett par finfina fyror.

bostader_kollage

Bostadsrätter

Den första etappen i ekobyn, BRF Ängshusen, utgörs av tre bostadshus som bildar gemensamma halvöppna gårdsrum mellan sig. Gårdarna ges en mjuk och blommig ängskaraktär med klippta delar för umgänge, lek och fruktträd. Mellan gavlarna står låga komplementbyggnader med framförliggande grusytor som fyller de praktiska behov som finns utöver det egna hemmet. Här kan de boende hitta plats att fixa med möbelbestyr, förvara saker, ladda elbil, plantera om blommor, tvätta cykeln eller njuta av trädgårdens möjligheter själv och tillsammans. Genom grusgångar och utblickar är gårdarna sammankopplade med de vida ängar som långsamt sluttar ner mot havet.

 

I hjärtat av varje lägenhet finns ett centralt rum för mat och umgänge, som vänder sig mot både öst och väst. Det öppna sambandet i lägenheterna ger kontakt med uteplatser och gårdsrummen på båda sidor om byggnaden. På övre plan ger en långsträckt entrébalkong plats att fånga lite sol, vädra mattor eller dricka en kopp kaffe. I alla lägenheter på övre plan är rummen för mat och umgänge öppna ända upp till nock och kryddas av ett litet loft med takljus.

 

BRF Änghusen är nu uppfört och inflyttat! Totalt har det uppförs det 16 lägenheter, 2-4 rok i storlekar mellan 52-87m2. Alla lägenheter har antingen loft med takfönster och entrébalkong, eller två egna uteplatser. Endast en lägenhet är kvar till försäljning. Nästa etapp planeras börjas säljas i slutet av sommaren. Vill ni veta mer om BRF Ängshusen eller boka er för en lägenhet, kontakta ansvarig mäklare Louise Andersson på Fastighetsbyrån Tjörn, louise.andersson@fastighetsbyran.se

 

Ladda ner informationsbroschyren om BRF Ängshusen här >

Byggemenskaper

Mellan den 19 mars – 30 augusti 2018 tar vi in intresseanmälningar till deltagande i byggemenskapen Tångeröds Trädgårdar. I detta första skede sätter vi samman en grupp om 3-4 personer/hushåll. Om ni är två eller flera som ansöker som avser att bo i samma lägenhet, ansöker ni tillsammans. Tångeröds Fastighetsutveckling AB kommer sedan att utifrån dessa ansökningar sätta samman en grupp, vi räknar med att detta arbete är färdigt i början på juni.

Mer information om processen för att ansöka ges i samband med våra öppethus tillfällen i lägenhet 12 i den nyligen uppföra bostadsrättsföreningen Ängshusen torsdagen den 31 maj kl 17-18 samt lördagen den 2 juni kl 10-12. Vi bjuder på kaffe & bulle!

Om du har frågor kan du även kontakta Tinna Harling på tinna.harling@rödarkitektur.se

Ni kan även anmäla ert intresse senast 30/8 för att vara med nedan:

 


Anmälningsformulär

NAMN

E-POST

TELEFON

ÅLDER

YRKE

INTRESSEN

VARFÖR VILL DU BO I EN BYGGEMENSKAP?


Informationsbrev om Tångeröds trädgårdar (pdf-fil)

Hyresrätter

Sista etappen av Tångeröds ekoby är hyresätterna. De första lägenheterna av detta slag förväntas preliminärt vara inflyttningsklara under 2019

bostad_nere

fast

 

För frågor och intresseanmälan gällande försäljningen av bostadsrätter vänligen kontakta:

 

LOUISE ANDERSSON

 

E-POST:
louise.andersson@fastighetsbyran.se 

 

TELEFON:
0304 – 668 440 / 0761 – 268 440

 

HEMSIDA:
www.fastighetsbyran.se

Kontakta oss

 

Har du frågor gällande Tångeröds ekoby är du varmt välkommen att kontakta:

 

MAGNUS PETTERSSON

 

E-POST:
magnus.pettersson@inobi.se

 

TELEFON:
031 – 380 20 42